Det stinker af ironi, men man får lyst til at gå i hi !

Admin

KT-Coaching startede Team Kona Spirit i 2013. Coacher og træner triatleter som har ambitioner for et godt samarbejde, mod fælles mål.

You may also like...

9 Responses

 1. admin siger:

  Jeg er klar til uge 10, efter en uge hvor foråret endelig har vist sig – og hvor cyklen har fået de første tråd på vejene i år !

  Uge 9 gik som planlagt: Jeg er tilbage i vandet igen og håber på, at vandfølingen er blevet bedre, efter de 10 km svømning det blev til i sidste uge. Jeg fik klø undervejs, mest mandag og onsdag, men tydeligst lørdag :-). Løbet går forrygende – jeg holder mine intervaller og er tilfreds med at løbe min lange tur i et tempo omkring 4.16. Cyklingen er fortsat mest indendøre, men vi har passeret den 1. marts og så er det officielt forår, så ud på vejene……… Jeg kørte 110 km med SMT drengene igår. Fedt at mærke vinden og solen på cyklen, selvom det kræver et par tures tilvænning, før alt føles behageligt. Vi kørte i roligt tempo og i en homogen gruppe, så ingen problemer og kun godt humør, FEDT!!

  Jesper og jeg fik lagt programmer frem til Holstebro Tri igår – og energien er handlet så rigeligt indtil. Så nu må foråret bare fortsætte sin solrige opstart :-). Jeg mangler at lave lidt programmer i denne uge og glæder mig ellers til udendørs intervaller på stadion i morgen. Går de som planlagt, så mener jeg bestemt det er realistisk at løbe under 36 minutter den 24. marts i Århus.

  Vi ses til svøm, løb og race i det fri….

  Atb

  Keld

  • admin siger:

   Man kan ikke andet, end at være fascineret af det danske forår!!!

   I guder for for en pragtfuld oplevelse, at cykle søndagstur med smt drengene og pige idag. Jeg er ret sikker på, at det er en af de ture som gør, at sommeren bliver ren idyl. Sjældent har jeg skullet nyde så lang tid på vejene, for så få kilometer… Men så var der heldigvis også både sne, is og en pelikan af en vind, som kun føltes aftagende, når vi var omkring den tætteste skov. Vi startede som mange, men sluttede som 4 og det var ikke på grund af ulven, selvom nogen mente at det kunne være rart med en undskyldning, for ikke at skulle køre længere :-). 107 km blev det til og det var ikke kun næsen der blev rød af det!!!

   Helt samme stil som på billedet kunne vi ikke holde, men det ligner det danske forår anno 2013.

   Det har været endnu en god uge med kvalitet i træningen – og formen er fortsat stigende. Jeg er med på svømmebanen igen, uden at lide synligt. Løbet får et nøk ned i næste uge, da mit skinneben føles lidt belastet, så jeg vælger kvaliteten frem for mængden i næste uge. Cykeldelen er jeg rolig omkring – det går godt, men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er en af dem der venter mest utålmodigt på 2 cifrede temperaturer !

   Idag var en af de dage som passer til mit mantra “Vir prudens non contra ventum mingit” Kloge mænd pisser ikke i modvind!

  • admin siger:

   Vi nærmer os hele tiden april og jeg ser fortsat frem til de grønne marker. Men selvom det bliver indledningen til dette skriv, så har jeg valgt ikke at bruge mere energi på det faktum, at vi bor i DK og vejret er foranderligt!!

   Sidste uge blev uden megen mængde, da jeg havde prioriteret at nyde en weekendtur med arbejdet, uden at skulle stresse afsted på løb, svøm og cykel i de få huller som opstår, når man er 11 mand sammen. Til gengæld havde jeg nogle gode intensitetspas i starten af ugen og masser af tid til restitution i weekenden. Jeg er sikker på at mit skinneben havde godt af det og mon ikke øverste etage også trængte til et pusterum!

   I denne uge har jeg lagt hårdt ud på intensiteten, men uden mængde. I bassinnet er der så meget kvalitet, så bare det at følge med, er nok til at jeg ligger i det røde felt om mandagen. Forinden svøm havde jeg cyklet på centeret (30 minutter v/321 watt) og det kan godt mærkes i afsættene på svømningen. Tirsdag løb jeg intervaller, da jeg skal være klar til på søndag til DM10 km landevej. Intervallerne gik godt. Jeg løber uden problemer 6×400 meter med tempo 3.00 pr km.

   Mit mål er at løbe 35.59 – hvis der er rimeligt føre, så er det realistisk.

   På fredag starter 10 dages ferie, hvor jeg forhåbentligt kan få skudt træningssæsonen ordentligt igang.

  • admin siger:

   Ferien er igang, solen skinner og jeg holdte hvad jeg lovede igår….

   Vi var 5 mand og en kvinde stærk til at repræsentere SMT, til DM 10 km landevejsløb. Vi mødtes ved vores lokale Shell tank, som pryder bymidten i Silkeborg endnu !! Lars “Flying” Brix havde som sædvanligt koordineret kørsel og sørget for, at alle kom godt afsted. Finn Andersen havde fødselsdag, så der var sørget for seriøse fødselsdagscolaer for de som havde lyst før løbet – og os andre efter .

   Afsted det gik og ud af bilen ved marselishallen i Århus. Solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen havde sneget sig op på -1 grad – super løbevejr, hvis man kunne slippe for østenvinden… Der var masser at ligge i læ af, men de fleste i sådan et felt vejer 50 kg og fylder ikke mere i bredden, end en dartpil! Never the less, det var super betingelser….

   Min træning op til løbet havde indikeret at jeg kunne løbe under 36 minutter, hvis underlaget var til det – det var det og det gik efter planen. Jeg løb i tiden 35.46, hvilket jeg er rigtigt godt tilfreds med. Både fordi jeg holdte min plan, mit mål og fordi jeg kan mærke, at der er mere at komme efter. Om en måned vil jeg mene, at jeg skulle kunne løbe under 35 minutter – og så begynder det at se godt ud ift. det afsluttende halvmarathon i Hannover og i Ålborg. De skal begge afsluttes i 1.24 eller derunder!!

   Tak til heppeteamet (Merete og Jesper) og til Helene, Kaj, Lars, Mogens og Finn for en super hyggelig dag i Århus. Alle kunne vist være tilfredse med præstationerne, alle kom under 40 minutter og 2 satte PR (Anders Frooominator og Finn Aka fødselar)..

   Denne uge kommer til at stå i tung og lavintensitetstræning, da tiden endelig er til det ….

   Vi ses til svøm, løb og cykel i det fri.

   Atb

   Keld

 2. admin siger:

  En triatlets bedste ven og fjende !

  I guder, jeg glæder mig til foråret. Når man kigger på dmi.dk, yr.no, byvejret.dk osv. Så er det fortsat de isnende kuldegrader der har overtal – Lad os få Voldborg tilbage !!!!

  Kiloene rasler af for tiden og og den indre varme er der kun, indtil den har lagt en hinde på indertøjet og det fryser til is. Jeg glæder mig over at formen er opadgående og at fitnesscenteret har fået udvidet deres åbningstider… Og så lige at jeg har taget 2 feriedage sammen med junior, så vi kan have lidt drengesjov.

  En tur i baljen bliver der også plads til i morgen (Lørdag). Spændende om vandfølingen er helt den samme, efter 10 dage uden vand, hmm?

  • admin siger:

   Sneen daler her i Silkeborg og hvor ser det pænt ud…… Men jeg vil snart på græs!!

   Der kommer til at gå endnu en uge før jeg kan komme i vandet, men så bliver jeg heller ikke til at drive op derfra igen. Løb og cykling foregår fortsat indendørs på alle de primære pas og det går rigtigt godt. Jeg begynder dog at glæde mig til at komme ud på vejene, samtidigt med at jeg udemærket er klar over, at de første 2-3 ture bliver ren r.. på den anden side af 2 1/2 time.. Men på de første 2 1/2 time kan jeg nok nå at køre en eller 2 så trætte, at det bliver dem jeg kan sige, at vi skal vente på senere ;-)..

   Mht løbet er jeg til gengæld fuld af fortrøstning – mine intervaller løb jeg idag ved siden af de stortrampende Thomas Strange og Mikkel fra SAK77. Begge løb progressive 1000 meters intervaller under 2.55. Det kunne jeg så nøjes med på 400 meter, men det er også godkendt for mit vedkommende.

   Kom så med det græs

   Hyg jer i sneen.

   Vi ses til svøm, løb og race i det fri….

   Atb

  • admin siger:

   Hvad hovedet er fuldt af….

   Det har været en uge hvor mit fokus har lagt på det lange løb og lidt tungere cykling, mest i teorien, for i praksis har jeg ikke rigtigt kunnet få det prioriteret ind. Jeg har manglet timer i døgnet og derfor er de længere træningspas blevet udsat en uge endnu. Jeg er dog vældigt tilfreds med mine længere løbeture og et enkelt 2 timers cykelpas!

   Men hovedet er fuldt af vand, ikke i bogstaveligste forstand (forhåbentligt!!), men nu har jeg ikke svømmet i 4 uger og det ryger på øverste etage. Jeg glæder mig i den grad til at komme over til “lane of insane” og få klø i morgen aften. Jeg vil være en fisk i vandet og ikke en af de døde, der flyder med strømmen ;-).

   Thomas Strange løb 8.58 idag på 3000 meter til indendørs dm, hmm – ikke dårligt af en svømmer, med lidt for store fødder :-). Stort tillykke! Og så tror da pokker med de intervaller…

   Hyg jer i sneen.

 3. admin siger:

  Så er formen blevet testet på løb !

  Søndags-cykelturen var i dagens anledning skiftet ud med en tur til Århus, sammen med Helene Pallesen, Lars Brix og Kaj Nielsen fra SMT. Vi skulle alle ud at se, om vinterformen var til at bygge videre på, henimod forårets race. Vi pakkede os godt sammen i bilen og kørte derud i den tro, at benene nok ville rette sig ud, inden løbet skulle skydes igang !

  Dupont-løbet i Viby var proklameret til at være en 10 km flad rute, med et kort kig forbi Brabrand Sø. Vi blev skudt afsted klokken 10.30 (ca.800 startende) og klokken 10.32 mødte vi den første bakke, hmm. Helt flad var ruten ikke, men det var stort set optimale betingelser, set i forhold til en sædvanlig formiddag i februar. Jeg var forberedt på, at det første 10 km løb i sæsonen altid trækker lidt ekstra tænder, så jeg ville ikke forcere fra start. Men alligevel gik den første km i 3.32, inkl den første bakke… Undervejs måtte jeg justere og tempoet gik naturligt ned til 3.40. Ved km 7 og 8 var den tæt på 3.50, da der var en smule modvind og jeg var blevet sat af en mindre gruppe, som havde et gear mere end jeg på det tidspunkt. Jeg formåede at øge lidt til sidst og afsluttede sidste km i 3.40 og nåede lige op til bagenden af gruppen. Min tid blev 37.09, hvilket jeg er meget tilfreds med pt.

  Løbet blev vundet i 35.01 og min tid rakte til en placering som nummer 12.

  Lars Brix kom ind som nummer 18 i tiden 37.51, Helene Pallesen blev 2ér blandt kvinderne i tiden 40.28 og Kaj Nielsen løb i tiden 41.57. Super fedt at være igang – jeg ser allerede frem til det næste 10 km løb v/Brabrand Sø den 17. marts. Hvis vejr og vind holder det samme som idag, så satser jeg på at løbe lige under 36 minutter…

  I morgen står den på cykel test – der skal holdes 290 watt henover 30 minutter, hvis jeg kan ?.

  Tak for turen Helene, Lars og Kaj – det var hyggeligt !

  • admin siger:

   Slut på uge 6 og klar til uge 7..

   Det har været en noget blandet uge, med diverse udfordringer. Langt overvejende til den gode side, med masser af intensitet og kombitræning. Jeg har ikke kunnet svømme, da jeg har fået fjernet et par modermærker og dét selvfølgelig skal holdes steril (væk med det l…). Derfor har jeg lagt lidt ekstra fokus på styrke og core, samtidigt med at jeg har kørt nogle tunge watt-test på cyklen, efterfulgt af lidt jævnt løb. Min fornemmelse af formen er, at det går rigtigt godt. Jeg føler mig meget stærk på cyklen (kan sidde med 315 watt i 20 minutter, uden at presse pulsen over 150) og kan løbe afsluttende 10 km progressivt (sidste 3 km i 3.45). For mit vedkommende, så er det god februar form!!

   Det er samtidigt også et signal om, at jeg ikke behøver at peake mere til formen pt og at jeg istedet skal til, at have lagt nogle længere træningspas med jævn intensitet ind.. So please, “bring the spring”, asap!!!

   Denne uges træning løb op i 12t22min, hvilket er meget passende pt, Specielt med ugens intensitet taget i betragtning.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.